Feedback Form

Gezondheidscommunity
Welkom: Gast!
 1 nieuw bericht | Inloggen

is een nierbekontsteking ernstig | Alle vragen

jacqueline
Status: Gesloten
8 Maart, 2009 door jacqueline | 1 antwoorden | Groep: Nieren
Wat is nierbekontsteking en hoe ernstig is het?
Tags: nierbekontsteking, ernstig

Antwoorden (1) op: 'is een nierbekontsteking ernstig'

8 Maart, 2009 door boeyink
Als de infectie omhoog gaat naar de hogere urinewegen, de nierbekken en de urineleiders kan nierbekkenontsteking ontstaan. Meestal is een niet opgemerkte of onvoldoende behandelde blaasontsteking de oorzaak. Nierbekkenontsteking is veel ernstiger dan blaasontsteking. Opstijgende infecties komen vaker voor als er sprake is van verstoppingen in de urinewegen. Aangeboren afwijkingen in de urinewegen of van een ziekte, zoals een gezwel kunnen hiervan de oorzaak zijn. Als nierbekkenontsteking vaker terugkomt is nierschade mogelijk.

Verschijnselen

- pijn in een of beide zijden van de rug (binnen enkele uren tot binnen een dag)
- (vaak) uitstraling van de pijn naar de geslachtsorganen
- (hoge) koorts
- overgeven (vaak)

Bij urineweginfecties is het heel belangrijk dat de urine goed doorstroomt. Veel drinken is bij lichte blaasontstekingen vaak voldoende. Als de klachten toch niet verdwijnen kan antibiotica helpen. Antibiotica zijn altijd nodig bij een nierbekkenontsteking.

Mensen met suikerziekte zijn extra gevoelig voor blaasontsteking. Optimale behandeling van suikerziekte kan de frequentie van blaasontsteking verminderen.

Als infecties (mede) ontstaan door verstoppingen, dan moeten die behandeld worden, vaak met een operatie. Soms komt deze te laat en is er blijvende nierschade ontstaan door de verstopping en bijkomende infecties. Helaas is dan een verdere achteruitgang van de nierfunctie niet te stoppen.
Waardeer dit antwoord:  Goed! (47) Matig... (12)
Zoek in: